Xinyu Zhu

Mijn naam is Xinyu Zhu. Ik kom uit Chengdu, de hoofdstad van Sichuan in China. Mijn achternaam is Zhu, wat dezelfde uitspraak heeft als ‘koken’ in het Mandarijn: 煮 (Zhǔ). Zo heb ik de naam Zhucook bedacht. Al sinds dat ik vijf jaar oud was houd ik van koken. Het eerste Gerecht dat ik ooit heb gekookt was het simpele Sichuanese gerecht ‘gebakken ei en tomatensoep’. Ik ben nog steeds verliefd op dit soort simpele gerechten.

Mijn geboorteplaats Chengdu is in het midden van Sichuan, een provincie in het zuidwesten van China. De stad is omsingeld door de Chengduvlakte, in China ook wel bekend als het hemelse land (天府之国 Tiānfǔ zhi Guó). Het is vooral beroemd voor allerlei soorten eten. Een hoop mensen begrijpen de Sichuanese keuken verkeerd en denken dat het alleen maar heet en pittig is. Dat is het gelukkig niet, het gaat veel meer om de combinatie van smaken, en ik hoop dat door mij te leren kennen je ook meer over de Sichuanese keuken zal leren.

In 2012 kwam in naar Rotterdam om internationale bedrijfskunde te studeren. Nadat ik mijn diploma heb gehaald, heb ik nog twee jaar in de logistiek gewerkt. Nu volg ik mijn kookpassie en promoot ik de Chinese keuken in Nederland, vooral de Sichuanese keuken. Dit doe ik door kookworkshops te geven, bij mensen aan huis te koken, recepten te schrijven, en Sichuanese eet-evenementen te organiseren. Sichuan food events.

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat meer en meer mensen de Sichuanese keuken en cultuur leren kennen, door mensen te leren hoe ze zelf authentieke Sichuanese gerechten kunnen maken, thuis of op kantoor. Dat is waarom ik kookworkshops organiseer voor individuen, vriendengroepen, en voor bedrijven. Sichuan cuisine culture, and to teach people how they can cook Sichuan food at home or at work. That is why I provide workshops for individual people, group of friends and for businesses.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch